SafanDarley 2019 - heden

Standaardisatie project SafanDarley 2019

In 2019 ben ik begonnen bij Safan Darley.

Engineeringscan.

SafanDarley had net een engineeringscan achter de rug, en waren druk om die uitkomst te vertalen naar een plan om een aantal verbeterslagen te gaan doen. En van die verbeter slagen was de inzet van EPLAN. Veel was al uitgezocht en voorbereid. Er was een opzet gemaakt waarbij men functioneel ging ontwerpen, en die ook keurig in Xmind was geregistreerd. Alle functies waren omschreven en conform de IEC norm van de juiste structuurcodes voorzien.

Artikelbeheer

Ik ben gestart met het vullen van artikelbeheer. Ook hier was nagedacht over de opzet. Wat was noodzakelijk, en wat was niet relevant. De map structuur die werd toegepast was ook tevoren bedacht, en diende als basis.

Naast het aanmaken van artikelen, werden ook diverse 3D macro projecten simultaan aan gemaakt. Ieder artikel werd voorzien van een 3D macro en het bijbehorende aansluitbeeld.

Schema’s: van bestaand naar functioneel.

De schema’s heb ik omgezet van “een”  tekenwijze, naar een functionele tekenwijze. Dit in nauw overleg met de reeds aanwezige engineers. Een heel karwei, omdat in de huidige tekenwijze alles verspreid was over meerdere bladen.

Maar toen de functies gemaakt waren, merkt je dat het toevoegen van functies of het weghalen ervan een fluitje van een cent was. Niet alleen in het schema maar ook in 3D.

Juiste intelligentie in het masterproject.

Daarnaast veel intelligentie gestopt in het master project. Denk daarbij aan “waardensets”, maar ook “blockeigenschappen”, filters om een bepaalde output te creëren en nog veel meer. Het was ook vaak zo dat de engineers de vraag stelden, kan dit ook? En dat even later de reactie was: “ Bedoel je dit?”
Alles wat ontworpen werd, was ontworpen met de gedachte om later schema’s te kunnen genereren, de juiste output te kunnen genereren voor paneelbouwers, maar ook voor de technici die uiteindelijk het paneel gingen koppelen de machine en alle kabels moeten aansluiten.

Werken voor EPLAN, nu werken met EPLAN

Een groot verschil? Valt mee. Nu ga je echt engineeren en oplossingen bedenken welke van belang zijn voor de organisatie en de gebruiker. 
Mijn voordeel is dat ik zelf ook als paneelbouwer heb gewerkt, en zo de in’s en out’s weet van dat vak. En dat vertaald zich weer naar de juiste opzet van een EPLAN project en de bijbehorende instellingen en output.

Contact
+31(0)6 415 73 027

Martin Versteeg
Pasteurstraat 81
7555NE Hengelo
E-mail: info@afeso.nl

KVK.: 80144225
BTW: NL003400553B51